Καλοκαιρινό Πανόραμα Κρήτης με την εμπειρία της Hadjikakou Travel Services

Καλοκαιρινό Πανόραμα Κρήτης με την εμπειρία της Hadjikakou Travel Services
Αναχώρηση 10 Ιουλίου (7 ημέρες – 6 νύχτες)
Με Ημιδιατροφή | Εκδρομές Καθημερινώς | Περιηγήσεις


Τιμές ανά Άτομο σε Standard Δωμάτιο:

2κλινο 3κλινο 1κλινο 1ο Παιδί 2ο Παιδί
€775 €735 €985 €385 €575


Πληροφορίες και Κρατήσεις
HADJIKAKOU TRAVEL
☎ 25818844 & 96681068

 

Στις τιμές περιλαμβάνονται:
- Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Ηράκλειο-Λάρνακα με πτήσεις της Tus Airways
- Φόροι αεροδρομίων
- Ανά άτομο βαλίτσα 20κ.,  χειραποσκευή 8κ. & προσωπικό αντικείμενο
- 6 βράδια διαμονή στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Lefkoniko Beach & Bay 3*sup στην πόλη του Ρεθύμνου
- Φόρος διανυκτέρευσης
- Ημιδιατροφή σε μπουφέ καθημερινώς με εξαιρετικής ποιότητας εδέσματα 
- Βραδιά με ζωντανή μουσική (μέρος της ημιδιατροφής)
- Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο
- Όλες εκδρομές βάσει του προγράμματος
- Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας στην Κρήτη
- Ποτό καλωσορίσματος και αποχαιρετιστήριο ποτό με διάφορα σνακ
- Έντυπο πληροφοριακό υλικό για τη Κρήτη
- Ταξιδιωτική ασφάλεια (κάλυψη και για Covid-19 έως 1000€)
- Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
- Οι είσοδοι (όπου απαιτούνται) στις εκδρομές • Καραβάκι για τη Σπιναλόγκα
- Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο «περιλαμβάνονται»

Σημείωση:
- Η σειρά των εκδρομών / επισκέψεων ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραληφθεί κάτι από το πρόγραμμα.

Πτήσεις:
Λάρνακα-Ηράκλειο 15.25-17.00
Ηράκλειο-Λάρνακα 17.55-19.20

 

1η μέρα Δευτέρα 10/7: Λάρνακα – Ηράκλειο – Ρέθυμνο 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση με απευθείας πτήση για το Ηράκλειο. Άφιξη, επιβίβαση στα λεωφορεία και μεταφορά στο Ρέθυμνο. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια.
Δείπνο στο εστιατόριο «ΟΘΕΛΛΟ» του ξενοδοχείου.

2η ημέρα Τρίτη 11/7: Ρέθυμνο (περιήγηση πόλης)
07.30-09.45 π.μ.: Πρόγευμα  και περιήγηση με τα πόδια της γραφικότατης πόλης του Ρεθύμνου. Επίσκεψη του παραλιακού δρόμου, του Ενετικού λιμανιού, της παλιάς πόλης (η οποία χαρακτηρίστηκε το 1967 Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο, και το 1985 Παραδοσιακός Οικισμός), του Ενετικού φρουρίου Φορτέτζα και της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνου. Στη συνέχεια φθάνουμε στην πλατεία της Κυρίας των Αγγέλων όπου βρίσκεται η εκκλησία της Μικρής Παναγίας η οποία οικοδομήθηκε στα χρόνια της ενετοκρατίας και ήταν αφιερωμένη στην Αγία Μαρία Μαγδαληνή του Τάγματος των Δομινικανών. Πρόκειται για τρίκλιτη εκκλησία που στα χρόνια της τουρκοκρατίας μετατράπηκε σε τζαμί και το 1680 προστέθηκε μιναρές που σύντομα κατέρρευσε. Η περιήγησή μας ολοκληρώνεται στην εκκλησία των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων. Οι Άγιοι Τέσσερεις Μάρτυρες Γεώργιος, Αγγελής, Μανουήλ και Νικόλαος  ήταν όλοι τους έγγαμοι, ενάρετοι στο βίο και  Κρυπτοχριστιανοί. Την κρυφή αυτή  αλλά καλά φυλαγμένη χριστιανική τους  πίστη, όπως όλοι οι κρυπτοχριστιανοί,  ζητούσαν ευκαιρία να αποκαλύψουν σύμφωνα με την εντολή του Κυρίου. Γι’ αυτό και όταν το 1821 οι Έλληνες και οι Κρήτες πήραν τα όπλα ενάντια στους Τούρκους, πήραν μέρος και οι Τέσσερεις Μάρτυρες «πολεμήσαντες γενναία υπερ πίστεως και πατρίδος». Το 1824 ως γνωστόν κατεστάλη η επανάσταση στην Κρήτη. Τότε και οι Τούρκοι συνέλαβαν τους Αγίους 4 Μάρτυρες και τους οδήγησαν στον Μεχμέτ, Τούρκο Πασά του Ρεθύμνου, ο οποίος προσπάθησε με υποσχέσεις να τους πείσει να επιστρέψουν στον Μωαμεθανισμό. Η απάντηση όμως των Αγίων ήταν γενναία και σταθερή «Εμείς χριστιανοί γεννηθήκαμε και χριστιανοί θα  αποθάνομε». Η φρικτή φυλακή και τα βασανιστήρια μέχρι την τελική καταδίκη τους στον δι’ αποκεφαλισμού  θάνατο ήταν η συνέχεια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.
19.30 μ.μ.: Συγκέντρωση στο ξενοδοχείο και προσφορά ποτού καλωσορίσματος με διάφορα σνακ.
20.00 μ.μ.: Δείπνο στο εστιατόριο «ΟΘΕΛΛΟ» του ξενοδοχείου.

3η ημέρα Τετάρτη 12/7: Μάταλα – Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής – Ζαρός - Σπήλι
07.30-08.15 π.μ.: Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Νότια Κρήτη και το Λιβυκό Πέλαγος. Πρώτη μας στάση στο παραθαλάσσιο χωριό Μάταλα που κατά την δεκαετία του 1960 έφτασαν οι χίπις από όλο τον κόσμο για να ζήσουν στις περίφημες σπηλιές των Ματάλων που βρίσκονται δίπλα στην παραλία. Έπειτα κατευθυνόμαστε στην πεδιάδα της Μεσαράς, στην γυναικεία Ι.Μ. Παναγίας Καλυβιανής. Ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα και εγκαταλείφθηκε αμέσως μετά την τουρκική κατοχή. Στο παλιό εκκλησάκι, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Παναγία Καλυβιανή, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τις αγιογραφίες που χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα. Η Μονή σήμερα στεγάζει φιλανθρωπικά ιδρύματα (ορφανοτροφείο, γηροκομείο κ.α.) και εργαστήρια ειδών λαϊκής τέχνης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον Ζαρό, χωριό ευρύτερα γνωστό από το ομώνυμο εμφιαλωμένο νερό. Λόγω των πλούσιων πηγών νερού ευδοκιμούν οι καλλιέργειες ελαιολάδου, σταφίδας και εσπεριδοειδών. Εκεί βρίσκεται και η πηγή Βότομος μια περιοχή κατάφυτη με πλατάνια, εκτροφείο πέστροφας και μια τεχνητή λίμνη. Το απόγευμα επιστροφή στο Ρέθυμνο με ενδιάμεση επίσκεψη στο παραδοσιακό Κρητικό χωριό Σπήλι, με τα κρυστάλλινα νερά που αναβλύζουν από τις κρήνες της κεντρικής πλατείας.
20.00 μ.μ.: Δείπνο στο εστιατόριο «ΟΘΕΛΛΟ» του ξενοδοχείου.

4η ημέρα Πέμπτη 13/7: Ι.Μ. Χρυσοπηγής – Χανιά – Τάφοι Βενιζέλων – Λίμνη Κουρνά
07.30-08.30 π.μ.: Πρόγευμα και αναχώρηση για τη δυτική Κρήτη και το νομό Χανίων. Πρώτος σταθμός για προσκύνημα στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χρυσοπηγής. Ιδρύθηκε στα μέσα του 16ου αι., είναι αφιερωμένη στην Παναγία την Ζωοδόχο Πηγή και την περίοδο αυτή αναδείχθηκε σε σημαντικό πνευματικό κέντρο της περιοχής. Κατά την Τουρκοκρατία καταστράφηκε, ενώ από το 1848 και εξής το μοναστήρι ανακαινίστηκε και επανδρώθηκε εκ νέου. Κατά τον Β’ Π.Π., οι μοναχοί υποχρεώθηκαν να απομακρυνθούν και προκλήθηκαν μεγάλες φθορές στην αρχιτεκτονική δομή των κτηρίων. Το 1976 μετατράπηκε σε γυναικείο κοινόβιο και η αδελφότητα αναστήλωσε την Μονή εκ θεμελίων. Οι αδελφές εξασκούν τις παραδοσιακές τέχνες, όπως η αγιογράφηση εικόνων, η χρυσοκεντητική, η λιθογλυπτική, η μελισσοκομία, η κηροπλαστική και η παρασκευή λιβανιού κ.ά. Σημαντική δραστηριότητα της Μονής είναι και η έκδοση βιβλίων, ενώ λειτουργούν Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό Μουσείο. Αμέσως μετά φθάνουμε στα Χανιά όπου θα επισκεφθούμε την Δημοτική Αγορά, την αγορά δερμάτινων ειδών, το Ενετικό λιμανάκι και το ιστορικό φρούριο «Φιρκά» το οποίο οι Βενετοί χρησιμοποιούσαν σαν φυλακή για τους Έλληνες που καταδικάζονταν σε θάνατο. Εκεί υψώθηκε η Ελληνική σημαία, ενώπιον του Βενιζέλου και του Βασιλιά Κωνσταντίνου το 1913, ως επισφράγισμα της ένωσης με την Ελλάδα. Ανηφορίζοντας  στο Ακρωτήρι φθάνουμε στους τάφους των Βενιζέλων, από όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μία πανοραμική άποψη των Χανίων. Το απόγευμα επιστροφή στο Ρέθυμνο με ενδιάμεση στάση στη λίμνη Κουρνά, τη μοναδική φυσική λίμνη σε νησί στην Μεσόγειο, η οποία βρίσκεται μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο, ανάμεσα στις δυτικές πλαγιές των Λευκών Ορέων και την εύφορη πεδιάδα της Γεωργιούπολης. 
20.00 μ.μ.: Δείπνο στο εστιατόριο «ΟΘΕΛΛΟ» του ξενοδοχείου.

5η ημέρα Παρασκευή 14/7: Άγ. Γεώργιος Σεληνάρι – Άγιος Νικόλαος – Ελούντα – Σπιναλόγκα – Ηράκλειο
07.15-07.45 π.μ.: Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ανατολική Κρήτη. Πρώτη στάση για προσκύνημα στην Ανδρική Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι, η οποία είναι κτισμένη στην καρδιά του φαραγγιού του Σεληνάρι. Για τους Κρητικούς θεωρείται γρουσουζιά να περνάει κάποιος το φαράγγι, χωρίς να σταματήσει στον Άγιο Γεώργιο. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τη γραφική πόλη και πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου, τον Άγιο Νικόλαο. Σήμα κατατεθέν του είναι η Λίμνη Βουλισμένη, μια μικρή λιμνοθάλασσα στο κέντρο της πόλης. Δεκάδες θρύλοι συνδέονται με αυτήν λόγω των πολύ βαθιών νερών της, όπως το ότι δεν έχει βάθος. Στο πυθμένα της λίμνης είχαν πετάξει οι Γερμανοί πολεμικό υλικό πριν εγκαταλείψουν την Κρήτη το 1944. Μια βόλτα γύρω από τη λίμνη είναι μια ωραία εμπειρία. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην φημισμένη Ελούντα. Από την Ελούντα θα επισκεφθούμε το νησί της Σπιναλόγκας, γνωστό σαν η τελευταία αποικία λεπρών στην Ευρώπη. Ηρακλείου. Επόμενη μας στάση στην πόλη του Ηρακλείου, το μεγαλύτερο αστικό και οικονομικό κέντρο του νησιού και πρωτεύουσα της Περιφέρειας Κρήτης. Θα δούμε τη Λότζια, τη Κρήνη Μοροζίνη (Λιονταράκια), το Ναό της Αγίας Αικατερίνης με το μουσείο Βυζαντινών εικόνων, τον Άγιο Μηνά (Μητροπολιτικός ναός Ηρακλείου), τον Άγιο Τίτο και το επιβλητικό φρούριο του «Κούλε» στην είσοδο του παλιού ενετικού λιμανιού. Αργά το απόγευμα επιβίβαση το λεωφορείο για την επιστροφή μας στο Ρέθυμνο.
20.00 μ.μ.: Δείπνο στο εστιατόριο «ΟΘΕΛΛΟ» του ξενοδοχείου.

6η ημέρα Σάββατο 15/7: Βρύσες – Οροπέδιο Ασκύφου – Χώρα Σφακίων – Φραγκοκάστελο – Φαράγγι Κοτσιφού
07.30-08.15 π.μ.: Πρόγευμα και αναχώρηση για εκδρομή στην ενδοχώρα του Νομού Χανίων. Περνώντας από το παραδοσιακό χωριό Βρύσσες που αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο ανάμεσα στην ανατολική και δυτική Κρήτη , ανηφορίζουμε για το εντυπωσιακό οροπέδιο Ασκύφου. Βρίσκεται σε υψόμετρο 730 μέτρων και περιβάλλεται από τα Λευκά Όρη. Εδώ, το 1821 εκτυλίχθηκε μεγάλη μάχη ανάμεσα στους Τούρκους και τους Σφακιανούς, που κατέληξε σε νίκη των ντόπιων. Δυστυχώς 2 χρόνια μετά, το 1823, το Ασκύφου κάηκε από τον Χουσεΐν Μπέη. Κατηφορίζοντας το οροπέδιο θα θαυμάσουμε την είσοδο του Φαραγγιού της Ίμβρου, το Λιβυκό πέλαγος και θα επισκεφτούμε το ιστορικό χωριό Σφακιά με τα γραφικά σοκάκια και το λιμανάκι του. Συνεχίζουμε οδηγώντας κατά μήκος του Νότιου άξονα και κάνουμε στάση στο Φραγκοκάστελο (δηλαδή το κάστρο των Φράγκων) είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Κρήτης, διάσημη για το τοπικό ενετικό κάστρο, για την υπέροχη παραλία του και τους θρυλικούς Δροσουλίτες. Αμέσως μετά και διαμέσου του Φαραγγιού του Κοτσιφού όπου θα επισκεφτούμε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου χτισμένο μέσα σε σπηλιά, φτάνουμε στο Ρέθυμνο.
20.00 μ.μ.: Δείπνο στο εστιατόριο «ΟΘΕΛΛΟ» του ξενοδοχείου με ζωντανή μουσική.

7η ημέρα Κυριακή 16/7: Ρέθυμνο – Αρκάδι – Μαργαρίτες – Ζωνιανά – Ανώγεια – Αεροδρόμιο Ηρακλείου – Λάρνακα
07.30-08.30: Πρόγευμα και αναχώρηση την ενδοχώρα του Νομού Ρεθύμνου. Πρώτος μας σταθμός η Ι.Μ. Αρκαδίου, ίσως το πιο ιστορικό μνημείο της Κρήτης. Από εδώ ξεκίνησε η Κρητική επανάσταση ενάντια στο Τούρκο κατακτητή. Σε όλους μας είναι ακουστό το Ολοκαύτωμα της μονής. Συνεχίζουμε για το χωριό Μαργαρίτες, του οποίου οι κάτοικοι έχουν παράδοση στην αγγειοπλαστική και εξακολουθούν ακόμα να κατασκευάζουν πήλινα αγγεία, απομιμήσεις αρχαίων μινωικών αγγείων. Ανηφορίζοντας κατευθυνόμαστε στους πρόποδες του Ψηλορείτη και στο χωριό Ζωνιανά. Επίσκεψη στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων «ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ». Περιλαμβάνει 87 κέρινα ομοιώματα, που σε φυσικό μέγεθος αναπαριστούν σκηνές από την ιστορία της Κρήτης. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο για το μουσείο χώρο 1000 τ.μ. και με διακόσμηση ανάλογη της θεματολογίας, προβάλλονται σκηνές όπως του Ελ. Βενιζέλου, του Κορνάρου, του Αρκαδίου, του Θεοτοκόπουλου, του Καζαντζάκη και πολλές άλλες μορφές. Ακολούθως επισκεπτόμαστε το σπήλαιο Σφενδόνη με τους περίφημους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Καταλήγουμε στα Ανώγεια, φημισμένα σε όλη την Ελλάδα για την προσφορά τους στον πολιτισμό. Περιηγηθείτε στα στενά σοκάκια του χωριού και γνωρίστε από κοντά τους φιλόξενους ανθρώπους του. Σπουδαίοι Κρητικοί λυράρηδες και τραγουδιστές κατάγονται από τα Ανώγεια, με κορυφαίο τον «αηδόνι της Κρήτης», τον θρυλικό Νίκο Ξυλούρη, του οποίου το σπίτι βρίσκεται στη γειτονιά Περαχώρι. Προσκύνημα στον Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου ή Βαπτιστή που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού, η αγιογράφησή του οποίου ανάγεται στις πρώτες δεκαετίες του 14ου αιώνα. Το απόγευμα επιβίβαση στο λεωφορείο με κατεύθυνση το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου και το ταξίδι της επιστροφής στη Κύπρο, φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη Κρήτη.

Περισσότερες Ενημερώσεις×